Log in en bekijk onze publicaties

MENU

Favori

Deze goed smakende doordrager is geselekteerd door Flevoberry in  Nederland.   Favori is lekker en bewaart goed. Daarom net is deze soor geschikt zowel voor de groothandel als de huisverkoop. Favori wordt voornamelijk op substraat geteeld.

 

Planttype

Favori is een vegetatief ras met veel bloemtakken die ieder gemiddeld 10 tot 14 vruchten geven. Hierdoor ligt het gemiddeld vruchtgewicht redelijk laag. Het is daarom belangrijk niet te dicht te planten.

 

Vruchtkwaliteit

Favori geeft lange kegelvorminge vruchten met een nek. De smaak is uitstekend met een hoge Brix en veel aroma. Tijdens de bewaring verliezen de vruchten niet aan stevigheid.  Bij hoge temperaturen kunnen de vruchten wel wat zaderig worden.

 

Productie

Favori is  erg  productief met gemiddeld 1 tot 1.2 kg per plant. Typisch is de vroegheid maar ook een piekgevoelig oogstverloop wat echter door de juiste keuze van planttype kan opgevangen worden.

 

Ziektegevoeligheid

Favori is niet vatbaar voor stengelbasisrot (Phytophthora cactorum) noch voor meeldauw (Phodosphaera aphanis).  Favori is echter  wel wat gevoelig voor vruchtrot bij vochtige omstandigheden en in de zomer kan trips een bedreiging zijn.

Favori prestige 3

Bekijk onze andere rassen