Log in en bekijk onze publicaties

MENU

Sonsation

Is een middentijds ras van Flevoberry, Nederland. Uitermate geschikt voor substraatteelt in het voorjaar onder glas en tunnels. Zeer productief en weinig ziektegevoelig. Goede smaak en uitzicht dus geschikt voor zowel huisverkoop als supermarkten.

Planttype

Vegetatief planttype met een hoge koudebehoefte. Gewasontwikkeling vergelijkbaar met Sonata maar met een langere eerste bloemtak. De oogst komt enkele dagen na Sonata. Net zoals Sonata heeft ook Sonsation behoefte aan extra magnesium, mangaan en ijzer.

Vruchtkwaliteit

Mooie kegelronde vruchten met een goede vruchtzettting ; misvormde vruchten komen nauwelijks voor. De bloemtakken zijn doordat ze langer zijn dan Sonata wat makkelijker door te halen. Niettemin kunnen vaak het teveel aan vruchten op mekaar liggen waardoor er soms drukplekken ontstaan. Sappige goed smakende vruchten, in de buurt van Sonata. Mooie oranje rode kleur met veel glans.

Produktie

Sonsation is zeer produktief vanwege de rijke bloei met veel bloemtakken en veel vruchten per tros. De oogstperiode is iets langer dan bij Sonata.

 

Ziektegevoeligheid

Sonsation is sterk tegen wortelziekten en meelddauw. Vruchtrot (Botrytis en Mucor) is een minpunt van dit ras, vooral bij vochtige warme omstandigheden.

Sonsation - presentatie

Bekijk onze andere rassen