Log in en bekijk onze publicaties

MENU

Karima

KARIMA

Karima is een zeer productieve doordrager, geselekteerd door Mattivi in Engeland. Het is een robuust ras met een hoge opbrengst. De vruchten zijn goed houdbaar en stevig dus uitermate geschikt voor de groothandel.

 

Vruchtkwaliteit

Karima geeft een goede smaak, de vruchten zijn hard en bewaren goed.  Ze zijn rood gekleurd met een redelijk grote kelk. Karima geeft in het algemeen konische vruchten, sommige periodes kan de vorm onregelmatiger zijn met een nek. Bij warme weersomstandigheden zijn de vruchten wat zaderig. De vruchten hebben relatief weinig last van drukplekken en zijn goed bewaarbaar.

 

Planttype

De planten zijn redelijk vegetatief met lange bloemtakken. De bloei kan wat onderhevig zijn aan de temperatuur. Karima is zowel voor grondteelt als voor substraatteelt geschikt.

 

Produktie

Karima is zeer productief met een goed vruchtsortering.   Het gemiddeld vruchtgewicht blijft heel het seizoen goed behouden.

 

Ziektegevoeligheid

Karima is niet gevoelig voor meeldauw (Phodosphaera aphanis) maar kan wel last krijgen van bacterieziekte (Xanthomonas) en in lichte mate van wortelziekten.

karima

Bekijk onze andere rassen