Log in en bekijk onze publicaties

MENU

Florice

Deze goed smakende doordrager is geselekteerd door Flevoberry in  Nederland.   Florice heet een mooie harde vrucht met een goede smaak en is geschikt voor de groothandel als de huisverkoop. Florice is zowel geschikt voor vollegrondsteelt als voor de teelt op substraat.

 

Planttype

Florice is redelijk vegetatief met lange hoog  boven het gewas uitstekende bloemtakken. Het aantal vruchten per bloemtak is beperkt en het vruchtgewicht redelijk hoog. Florice is weinig hittegevoelig en bloeit heel de zomer verder door.

 

Vruchtkwaliteit

Florice heeft korte ronde kegelvorminge vruchten. De kleur is intens rood, soms wat onregelmatige doorkleuring bij bewaring maar weinig drukplekgevoelig. De smaak is goed  met een hoge Brix.  Het gemiddeld vruchtgewicht is hoger dan dat van Favori.  Bij hoge temperaturen kunnen de vruchten wel wat zaderig worden. De kelk is vrij groot en kan wat tipburn gevoelig zijn.

 

Productie

Florice   erg  productief.  De aanleg van nieuwe bloemtakken verloopt zeer regelmatig wat zich vertaalt in een mooi oogstverloop.

 

Ziektegevoeligheid

Florice  is niet vatbaar voor stengelbasisrot (Phytophthora cactorum) noch voor meeldauw (Phodosphaera aphanis).  Florice is wel aantrekkelijk voor bladluizen.  In de bewaring weinig gevoelig voor vruchtrot.

Florice 2023

Bekijk onze andere rassen