Log in and view our publications

MENU

Verity

Origine: Peter Vinson, England Verity is een doordragend ras van E. Vinson Ltd. uit de UK. In vergelijking met Eve's Delight en Evie2, twee andere succesrijke rassen van Vinson, is Verity minder regengevoelig en vandaar geschikt voor de vollegrondsteelt. De helderrode vruchten hebben een goed uitstalleven. De stevigheid van de vruchtvlees en vruchthuid wordt even hoog gewaardeerd als bij Portola. De smaak is echter uitstekend. Vandaar is Verity een goed alternatief voor heel wat andere minder smaakvolle doordragers. Ondanks dat Verity later in productie gaat dan Portola worden vrijwel dezelfde opbrengsten met vergelijkbare vruchtgrootte behaald.

Planttype en rijptijd: De planten zijn groeikrachtig en makkelijk ranken. De bloemtakken steken net boven het gewas uit wat ze makkelijk plukbaar maken. De eerste primaire vruchten klikken soms wat moeilijker af. Het oogstverloop ligt week later dan bij Portola. Verity geeft nog een sterke tweede oogst in september en oktober. Opbrengst en vruchtsortering zitten in de buurt van Portola.

verity4
verity5

Fruit quality: Verity kenmerkt zich door mooie kegelvormige vruchten met een lichte hals. Ze zijn helrood gekleurd en het vruchtvlees is roze. De smaak is vergelijkbaar met Eve's Delight en beter dan de meeste doordragende ras zijn hard en hebben kunnen goed bewaard worden. Drukplekken zijn geen item, de vruchten behouden hun glans en kleuren niet door.

Disease resistance: Verity is weinig gevoelig voor meeldauw (Sphaerotheca mac.) en bacterieziekte (Xanthomonas frag.) maar is wel vatbaar voor verwelkingsziekte (Verticil/ium).

verity3
verity1

Teeltervaring: In open lucht kunnen er met frigoplanten hogere opbrengsten bekomen worden door het toedienen van Regalis Plus enkele weken na het planten. De uitlopervorming wordt hierdoor afgeremd en de zijneusvormin waardoor er zich meer bloemtakken kunnen ontwikkelen. Het overtunnelen einde augustus wordt aanbevolen om zodoende nog in september en oktober te kunnen oogsten. Verity heeft een lage koudebehoefte. Minitrays overwinterd in een kas leidt tot meer bloemaanleg waardoor er vroeger geoogst kan worden en het oogstverloop minder een dip vertoont.

Bekijk onze andere rassen