Log in en bekijk onze publicaties

MENU

Verdi

Verdi is een midden-vroeg junidragend aardbeienras. Het oogstvenster komt overeen met dat van Darselect. Verdi is geschikt voor conventionele teeltsystemen met verse planten of frigoplanten en kan zowel in de volle grond, met dubbelafdekking als in tunnels worden geteeld. Verdi heeft een gezonde, gebalanceerde plant met limoengroene, glanzende bladeren.

Vruchtkwaliteit

De vrucht van Verdi ziet er aantrekkelijk uit. De eerste vruchten kunnen groot en wat grof zijn, maar de erop komende vruchten zijn lang conisch en uniform. De vrucht heeft een intense rode tot dieprode kleur en een mooie glans. Vooral richting de tweede helft van de teelt is de vruchtmaat goed. In vergelijking met rassen zoals Clery en Magnum kan een hoger vruchtgewicht worden verwacht. Kenmerkend voor Verdi zijn de sappige textuur en hoge Brix-waarde. De karakteristieke geur maakt Verdi uitermate geschikt voor de huisverkoop en korte afzetkanalen. De vruchten hebben een goede houdbaarheid en de smaak en textuur blijven zo goed als behouden, al kan er na de oogst wel wat een lichte door kleuring optreden. Voor een optimale vruchtkwaliteit wordt aanbevolen om standaard een plukinterval van twee tot drie dagen aan te houden.

Plant en groeiwijze

De planten van Verdi zijn gezond, veerkrachtig en gebalanceerd. Door de open gewasstructuur zijn de trossen duidelijk zichtbaar. De groei is compact en de verhouding tussen vegetatieve en generatieve groei blijft optimaal. De bladeren zijn limoengroen en glanzend. Trossen tellen doorgaans zeven tot acht bloemen die normaal gesproken onder de gewastop blijven. Verdi kan verder betrekkelijk goed tegen hitte en perioden met hoge temperaturen.

Teeltlijn

Vanaf het begin van de oogst neemt de productie in rap tempo toe. Verdi kent in vergelijking met andere rassen met een constante productie een langer oogstvenster doordat de ontwikkeling van nieuwe trossen bloemen heel mooi gespreid plaatsvindt. Dit maakt dat de vruchtmaat vrijwel constant blijft (tabel 1). Het stabiele hoge vruchtgewicht zorgt in combinatie met de zichtbaarheid van de trossen vruchten voor een hoge plukprestatie.

Resistentie tegen ziekten en plagen

Proeven hebben aangetoond dat Verdi in hoge mate resistent is tegen stengelbasisrot (Phytophthora cactorum) en verwelkingsziekte (Verticillium). Daarnaastis Verdi ook bestand tegen meeldauw.

Bemesting

Verdi is een sterk ras dat bewezen heeft dat het zeer efficiënt kan omgaan met de beschikbare voedingsstoffen in de bodem. Voor een succesvol gewas heeft Verdi dus minder bemesting nodig. Neem gerust contact met ons op voor specifieke bemestingsstrategieën.

Een extra stikstofgift van 25 kg zuivere stikstofmeststof tijdens de vegetatieve fase is voldoende om een toereikende bladmassa te verkrijgen. Een evenwichtige kalium-calciumverhouding van 7:2 wordt tijdens de bloei en oogst aanbevolen om te komen tot een succesvolle opbrengst. Verder moet er extra aandacht worden besteed aan de vereiste gelijkmatige watergift

FE1711 Marga studio 2019 (3)

Bekijk onze andere rassen